13 Ocak 2012 Cuma

Yaz Kış Fark Etmez Aktiviteler Tükenmez

Havalar soğudukça anneleri daha bir endişeli görüyorum.Çocuklarını dışarıya çıkartmak konusunda tedirgin olanların sayısı hiç de az değil. Anne olmak zaten genel olarak bir endişe yumağı.Hastalıklar ise ebeveynleri en çok endişelendiren konuların başında geliyor. Soğuk hava ve hastalıklar eş anlamlı görülüyor. Oysa çocukların yaz kış demeden açık havada olmaya ihtiyaçları var. Enerjilerini boşaltmak,hareket etmek,temiz hava almak en temel hakları. Gerekli önlemleri aldıktan sonra kışın dışarıda olmamak için sebep yok. Sadece sıkı giyinmek yeterli. Hem kalabalık alışveriş merkezleri ve kapalı alanlar hastalıklara daha çok davetiye çıkartmıyor mu?

Peki kışın dışarıda neler yapılabilir? Oyun parkları yaz kış demeden cazibesini koruyor çocuklar için. Kaydırak,salıncak bir çok çocuğun geri çevirmeyeceği eğlenceler. Hem başka çocuklarla bir araya gelmek için de fırsat yaratıyor. Yeşil alanlar ve deniz kenarları da soğuğa rağmen değerlendirilmeli. Ağaçlar, çiçekler, çimenler küçük çocukların keşfetmeye bayıldığı bir çok çeşit içeriyor. Farklı dokuları keşfetmek,hem dokunma duyularını hem meraklarını besliyor. Ellerine aldıları doğal nesneleri koklamak da öyle.Soğuğa rağmen suyla yapılacak aktiviteler de var.İşte suyla boyama.Bizim bu aralar Rüzgar'la severek yaptığımız bir aktivite:
Çiçekler ve taşlarla ilgilenmek de Rüzgar'ın sevdiği aktiviteler:

Taşları tek tek doldurup boşaltırken hem dokuları hem de çıkarttıkları ses hoşuna gidiyor.Aktiviteler sizin hayal gücünüzle ve çocuğunuzun istekleriyle sınırlı.Yeter ki isteyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...